logo baju korporat

Blok Sulam Untuk Sulaman Berkomputer

Blok Sulam

Tahukah anda blok sulam atau digitizing block merujuk kepada proses menukar artwork atau corak, ke dalam format digital yang boleh dibaca dan dilaksanakan oleh mesin sulaman berkomputer.

Proses membuat sulaman blok ini menggunakan satu perisian khas untuk recreate setiap blok artwork secara manual jadi fail digital. Digitizer ataupun individu yang membuat blok sulam ini kena check betul betul design asal, menentukan jenis jahitan, arah dan benda-benda lain yang penting untuk recreate artwork untuk proses sulaman.

Artwork file kena scan atau kena masukkan manual dalam software digitasi. Setiap jahitan diwakili dengan titik koordinat dalam format digital. Proses digitasi ni kena adjust sikit-sikit untuk make sure corak sulaman keluar cantik dan smooth.

Ada juga optimization yang kena buat supaya tiada jahitan yang berkonflik dan tak kena tempat. Kemudian kena pilih warna benang sulaman yang sesuai. Bila dah siap semua, fail digitasi akan disimpan dalam format .DST atau .PES, lepas itu transfer ke mesin sulaman pakai USB cable atau memory card.

Proses membuat blok sulam ini mengambil masa, ketelitian dan kemahiran amat penting untuk mendapatkan hasil sulaman artwok yang terbaik. Disebabkan itu ada caj untuk membuat blok sulaman logo anda untuk kali pertama.

Leave a Replay

About Us

Tempahan baju korporat

Recent Posts

Follow Us

Sign up for our Newsletter

Laman web sedang mengalami pembaikpulihan rekabentuk bagi meningkatkan pengalaman pengguna. Sila kembali di waktu yang lain. Harap maklum.

X